Veelgestelde Vragen Over Van Raam Fietsen

Ontdek de veelgestelde vragen over Van Raam fietsen. Wanneer je begint met het zoeken naar een Van Raam fiets word je bedolven onder de informatie, waardoor je met meer vragen eindigt dan dat je begon. Wij zetten daarom de meest gestelde vragen voor u op een rij zodat uw zoektocht een stuk gemakkelijker wordt. Mocht u een vraag hebben die er niet bij staat, neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vraag en helpen u graag verder met de zoektocht naar een nieuwe of gebruikte Van Raam fiets.

In het onderstaande overzicht ziet u de veelgestelde vragen. U kunt de vragen uitklappen door op de vraag te klikken.

De meest gestelde vragen over Van Raam fietsen

De kosten van een Van Raam driewieler variëren afhankelijk van het model en de specifieke aanpassingen. De beginprijs van een nieuwe Van Raam Easy Rider 3 zonder opties is €3.495. Als u elektrische trapondersteuning wilt, stijgt de prijs. Naast nieuwe fietsen bieden wij ook tweedehands driewielers aan, zodat wij u een fiets in nieuwstaat kunnen aanbieden voor een gereduceerde prijs. Ontdek ons assortiment en vind een driewieler die past bij uw wensen.
Met de Van Raam app kunt u uw fiets verbinden via uw mobiel. De Van Raam app biedt de volgende functies:
  • Gebruik de app als luxe fietscomputer (snelheid, accustatus, totaal gefietste afstand).
  • Wijzig fietsinstellingen.
  • Verstuur een SOS-bericht met GPS-locatie naar een zelfgekozen nummer.
  • Bekijk informatie over de fiets (type, kleur, motor, gebruiksstatistieken).
Wanneer u de Van Raam app hebt gedownload, kunt u via Bluetooth verbinding maken met uw fiets. Als het aan/uit-lampje van het smart display blauw brandt, is Bluetooth ingeschakeld. Om de fiets met de app te verbinden, druk op de menuknop (drie horizontale lijnen) in de app. Voer vervolgens het framenummer van de fiets in. Zodra het juiste nummer is ingevuld, verschijnt de fiets op uw telefoon en kunt u deze selecteren. Op de Van Raam website kunt u meer informatie vinden over de applicatie.
Ja, dat kan! Het is mogelijk om een Van Raam fiets te krijgen via de gemeente. Dit valt vaak onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Onder deze wet wordt uw fiets geheel vergoed door de gemeente. Het traject kan echter lastig en langdurig zijn. U kunt uw fiets ook via een Persoonsgebonden Budget (PGB) kopen. Met een PGB koopt u zelf een fiets en krijgt u een financiële bijdrage van de gemeente. Wanneer u via PGB een fiets koopt, kunt u deze bij ons aanschaffen en profiteren van de financiële bijdrage. Neem contact op met uw gemeente voor de specifieke voorwaarden en aanvraagprocedure.
Op een nieuwe Van Raam fiets geldt standaard 5 jaar garantie op het frame en de lak, en 2 jaar garantie op de elektrische onderdelen. Kiest u voor een tweedehands Van Raam fiets bij Walraven Fietsen, dan profiteert u van onze 12 maanden garantie op de elektrische onderdelen. Wij staan volledig achter de fietsen die we verkopen, daarom leveren we al onze tweedehands fietsen met garantie. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw Van Raam fiets. Benieuwd naar ons aanbod? Neem contact met ons op of bekijk ons online aanbod.
Ja, bij Walraven Fietsen zijn we gespecialiseerd in Van Raam fietsen en bieden we uitgebreid onderhoud. Onze mobiele servicewagen maakt het mogelijk om onderhoud bij u thuis te verzorgen. Daarnaast bent u van harte welkom in onze ruime werkplaats voor professioneel onderhoud. Voor advies over het benodigde onderhoud of om een afspraak te plannen, neem vrijblijvend contact met ons op. Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw Van Raam fiets, zodat u er nog langer van kunt genieten.
Ja, bij Walraven Fietsen kunt u een Van Raam fiets uitproberen. Wij hebben zowel een indoor als outdoor fietsbaan waar u onder begeleiding de fiets kunt testen. Zo kunt u in alle rust diverse modellen Van Raam fietsen ervaren. Bovendien bieden wij verhuurmogelijkheden aan, waarmee u gedurende langere tijd kunt genieten van een aangepaste Van Raam fiets om de ervaring van het fietsen met Van Raam te beleven. Wilt u testfietsen of een fiets huren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te plannen.
Ja, we verkopen tweedehands Van Raam fietsen. Ons assortiment omvat zowel nieuwe als gebruikte modellen. De tweedehands fietsen worden grondig gecontroleerd en komen met garantie, zodat u zonder zorgen kunt genieten van uw aankoop. U kunt ons aanbod op onze website bekijken of op Marktplaats.
Van Raam fietsen zijn ideaal voor senioren. Naarmate men ouder wordt, kan fietsen moeilijker worden vanwege verminderd evenwicht. Gewone fietsen zijn dan niet altijd geschikt. Gelukkig bieden onze aangepaste Van Raam fietsen een oplossing. We hebben verschillende modellen die het fietsen weer toegankelijk maken en het vertrouwen teruggeven. Onze Easy Rider-modellen, bijvoorbeeld, hebben drie wielen, waardoor u uw evenwicht niet kunt verliezen. We helpen u graag bij het vinden van de meest geschikte fiets. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.
De actieradius van een Van Raam fiets varieert van 50 tot 100 kilometer, afhankelijk van het type accupakket. U kunt kiezen uit een standaard kleine accu van 11Ah en 410 watt, met een actieradius van 50 kilometer, of een grotere 25Ah en 880 watt accu voor een actieradius van 100 kilometer. Voor tweewielers, transportfietsen en rolstoelfietsen is er de 'Slim' accu met 13Ah en 490 watt, die een actieradius van 60 kilometer biedt. Houd er rekening mee dat de werkelijke actieradius kan variëren op basis van factoren zoals de acculeeftijd, uw gewicht en de buitentemperatuur. Bekijk onze beschikbare fietsen in ons voorraadoverzicht of neem contact met ons op voor meer informatie.
Ja, trapondersteuning op een Van Raam fiets is beschikbaar als optionele functie. Bij Walraven Fietsen bieden we een assortiment Van Raam fietsen, zowel met als zonder elektrische trapondersteuning. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te adviseren bij het kiezen van de meest geschikte optie voor uw behoeften. Ontdek ons aanbod en vind de perfecte Van Raam fiets voor u! Heeft u nog vragen? Neem dan eenvoudig contact met ons op, wij helpen u graag verder.